Η κληρονομιά μας έχει τις ρίζες της στη Νέα Ζηλανδία από το 1948. Μια ομάδα αγροτών στο Southland ανέλαβε να ιδρύσει την Alliance Freezing Company (Southland) Limited για την επεξεργασία και την εμπορία κρέατος και παραπροϊόντων υψηλής ποιότητας στις διεθνείς αγορές.

Το πρώτο εργοστάσιο επεξεργασίας άνοιξε στην καρδιά της αγροτικής κοινότητας του Southland, το Lorneville, κοντά στο Invercargill το 1960, και το 1980 η ιδιοκτησιακή δομή της εταιρείας άλλαξε και έγινε συνεταιρισμός αγροτών.

Το ταξίδι μας από μια μικρή επιχείρηση ακτινιδίων στην επιτυχία στην παγκόσμια σκηνή οφείλεται στη φήμη μας για την αριστεία των τροφίμων και ξεκινά με τους αγρότες ακτινιδίων που τηρούν υψηλά πρότυπα καλής διαβίωσης των ζώων. Αλλά δεν σταματά εκεί. Η επιτυχία της Alliance ξεκινά από το αγρόκτημα, αλλά είναι ένα συνεχές ταξίδι για τον εντοπισμό ευκαιριών σε ολόκληρο τον συνεταιρισμό για την απόκτηση μεγαλύτερης αγοραίας αξίας, ώστε να μπορούμε να πληρώνουμε περισσότερο τους αγρότες για τα ζώα τους. Γι’ αυτό επενδύουμε συνεχώς στην τεχνολογία και έχουμε τα υψηλότερα επίπεδα περιβαλλοντικής βιωσιμότητας.

Το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε σήμερα. Η Alliance είναι περήφανη που είναι μια κορυφαία εταιρεία τροφίμων και λύσεων και δραστηριοποιείται σε πολλές αγορές και τομείς, όπως το λιανικό εμπόριο, το food service και η βιομηχανία. Προμηθεύουμε το καλύτερο αρνί, βοδινό και ελάφι της Νέας Ζηλανδίας που τρέφονται με χόρτο για περισσότερα από 70 χρόνια. Το φαγητό μας απολαμβάνεται σε περισσότερες από 65 χώρες σε όλο τον κόσμο, από το Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι την Ασία.

Η ισχυρή διεθνής παρουσία μας και η συνεχής επιτυχία μας είναι το αποτέλεσμα ενός καινοτόμου συνεταιρισμού αγροτών που δεν χάνει ποτέ από τα μάτια του την κληρονομιά του ενώ αναζητά παράλληλα δυνατότητες για αποτελεσματική ανάπτυξη. Με περισσότερο από το 95% των προϊόντων του συνεταιρισμού να εξάγονται στις διεθνείς αγορές, η Alliance έχει καθιερώσει εδώ και καιρό τη θέση της στον κόσμο.

Το να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι μας επιστρέφουν με ασφάλεια στα σπίτια τους κάθε μέρα είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Δεσμευόμαστε να αυξήσουμε τις επιδόσεις μας σε θέματα υγείας και ασφάλειας σε πρότυπα παγκόσμιας κλάσης και αυτό αποτελεί βασικό μέρος της επιχειρηματικής μας στρατηγικής.