Με τον ύψιστο σεβασμό και το βαθύτερο θαυμασμό, αναπολούμε την οικογενειακή κληρονομιά που ο Isidoro Blázquez και η Teresa Martín άρχισαν να χτίζουν το 1932, βοηθούμενοι ήδη από μικρή ηλικία από το γιο τους Jacinto. Για κάποιους “οι παππούδες”, για τους ακόμα νεότερους “οι προπαππούδες”, αλλά για ολόκληρη την οικογένεια Blázquez, η απαρχή μιας εταιρείας που σήμερα παράγει και διανέμει το εξαιρετικό χαμόν καθώς και προϊόντα Ιβηρικού χοίρου σε όλο τον κόσμο.

Στην καρδιά της επαρχίας της Avila, σε ένα μικρό χωριό με το όνομα Crespos, βρίσκεται η αφετηρία της συναρπαστικής ιστορίας ενός νέου ζευγαριού που αποφάσισε να πάρει το ρίσκο και να ξεκινήσει την παραγωγή αλλαντικών από Ιβηρικό χοίρο. Ως πλεονέκτημα είχαν την τελειομανία τους, την ακούραστη προσοχή τους στη λεπτομέρεια, την αφοσίωσή τους στην ποιότητα και την εγγύηση ενός προϊόντος που μπορούσε να ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Ατομικοί και εταιρικοί πελάτες σύντομα αντάμειψαν με σταδιακά αυξανόμενες παραγγελίες την τελειομανή προσοχή του ζευγαριού στη λεπτομέρεια, που συνδυαζόταν με την παράδοση και ένα καινοτόμο πνεύμα. Τα χαμόν Blázquez άρχισαν να γίνονται “αντικείμενο του πόθου” σε όλο και περισσότερα μέρη της Ισπανίας.

Την επέκταση της εταιρείας διαχειριζόταν από πολύ νεαρή ηλικία ο γιος τους Jacinto, που είχε αναλάβει την επιλογή των Ιβηρικών χοίρων από την Extremadura, και του οποίου το κριτήριο είναι ακόμα η βάση για τα εξαιρετικά γενετικά χαρακτηριστικά των ζώων μας.

Η προσπάθεια και το όραμά του έβαλαν τα θεμέλια όχι μόνο των εκτενέστατων δομών που συνδέουν τους βοσκότοπους (dehesas) όπου τα γουρούνια μας τρέφονται με βελανίδια, αλλά και του εθνικού δικτύου διανομής των προϊόντων μας.

Τα παιδιά του ακολούθησαν τα βήματά του, με πλήρη συνείδηση ότι το άνοιγμα σε νέες αγορές θα χρειαζόταν ένα επενδυτικό σχέδιο, εκσυγχρονισμό, μεγαλύτερη ομάδα, υποδομές και εγκαταστάσεις. Διαδικασία που μας επέτρεψε να πολλαπλασιάσουμε τη δυναμικότητά μας, να αποκτήσουμε παρουσία σε 47 χώρες και να γίνουμε μια από τις πιο αναγνωρισμένες μάρκες σε μπούτια (χαμόν), ωμοπλάτες, προϊόντα αλλαντοποιίας καθώς και νωπά κρέατα από Ιβηρικό χοίρο.

Σήμερα, η τέταρτη γενιά της οικογένειας Blázquez αρχίζει να μπαίνει στην εταιρεία, περπατώντας στους ίδιους διαδρόμους μιας οικογενειακής ιστορίας για την οποία είναι περήφανη και πρόθυμη να τη προχωρήσει ακόμα πιο πέρα. Διατηρώντας πάντοτε την ουσία όσων κληροδότησαν οι προηγούμενες γενιές: την αφοσίωση ψυχής και σώματος στη δημιουργία του θαυμασμού (“Admiración”).