Το Maruha Nichiro Group δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο 2007 από τις Maruha και Nichiro πάνω από έναν αιώνα μετά την ίδρυσή τους. Το νέο μας γκρουπ δραστηριοποιείται παγκοσμίως με επίκεντρο τα προϊόντα θαλασσινών που αποτελούν και τον πυρήνα μας, και αξιοποιεί στο έπακρο τις ισχυρές δυνάμεις που και οι δύο εταιρείες ανέπτυξαν κατά τη μακρά επιχειρηματική ιστορία τους, στοχεύοντας στη δημιουργία αξιών και στην προσφορά καινοτόμων προϊόντων θαλασσινών στον κόσμο.

Το περιβάλλον των τροφίμων και των προϊόντων τροφίμων αλλάζει προς μια παγκόσμια κλίμακα με την αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού. Η ώριμη Ιαπωνική αγορά είδε μια πτώση στην κατανάλωση ψαριού με την αύξηση των δυτικοποιημένων διατροφικών συνηθειών, ενώ η συρρίκνωση του πληθυσμού οδηγεί και στην αντίστοιχη σμίκρυνση της εσωτερικής αγοράς. Αντίθετα, στις διεθνείς αγορές ανθίζει η ζήτηση για θαλασσινά χάρη στο συνδυασμό μιας γενικής διαφοροποίησης και ποικιλομορφίας των προϊόντων τροφίμων και του ανανεωμένου ενδιαφέροντος προς τα θαλασσινά ως υγιεινής τροφής, και έχει ήδη ξεκινήσει ένας παγκόσμιος ανταγωνισμός ως προς τα θαλασσινά. Για την εσωτερική αγορά, χρειάζονται τρόφιμα προστιθέμενης αξίας που να ανταποκρίνονται στις αντιλήψεις των καταναλωτών, ενώ οι διεθνείς αγορές απαιτούν διαφορετικές λύσεις σχετικά με τα θαλασσινά. Αυτό όμως που έχουν κοινό μεταξύ τους και οι δύο είναι η σταθερή τροφοδοσία και αυτό είναι και η μεγαλύτερη κοινωνική μας ευθύνη. Το Maruha Nichiro Group στοχεύει στο να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πελατών μας με ειλικρινή φροντίδα για τη βιωσιμότητα των πόρων με βάση τις ενισχυμένες παγκόσμιες δυνατότητές μας.

Έχοντας την περηφάνια ότι διατηρεί την ιαπωνική μαγειρική κουλτούρα παρέχοντας ασφαλείς διατροφικές λύσεις, το Maruha Nichiro Group θα συνεχίσει ως παραγωγός θαλασσινών να προσφέρει την απόλαυση του πεντανόστιμου φαγητού σε όλο τον κόσμο, συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας παγκόσμιας μαγειρικής κουλτούρας με βάση τα θαλασσινά με την πιο αποτελεσματική χρήση των περιορισμένων πόρων της Γης. Να περιμένετε μόνο το καλύτερο από τις μελλοντικές μας επιχειρηματικές δραστηριότητες!

Με την αυξημένη ζήτηση σε προϊόντα αλιείας σε όλο τον κόσμο, μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για το ότι η εταιρεία μας διαχειρίζεται το μεγαλύτερο αριθμό ιχθυηρών, χτίζοντας μια αδιάσπαστη αλυσίδα τροφοδοσίας που καλύπτει την αλιεία, εκτροφή, αγορά, επεξεργασία και πώληση. Κάνοντας χρήση διαφόρων τεχνολογιών για τη διατήρηση της φρεσκάδας και της γεύσης, ανταποκρινόμαστε ενεργά στις διαφοροποιημένες ανάγκες μιας πλήρους επαγγελματικής οπτικής αναφορικά με το ψάρι. Δεν έχουμε περιοριστεί στην παραδοσιακή αλιεία, αλλά από νωρίς ασχοληθήκαμε με τεχνολογικές καινοτομίες στην εκτροφή των ψαριών, επιχειρώντας να προμηθευόμαστε και να παρέχουμε υψηλής ποιότητας, ασφαλή και υγιεινά προϊόντα της θάλασσας.

Εξασφαλίζουμε πόρους αλιευμάτων απευθείας, με την αλιεία τόνου βαθιάς θαλάσσης, με γρι-γρι, με την ιχθυοκαλλιέργεια για ψάρια με υψηλότερη προστιθέμενη αξία όπως ο ερυθρός τόνος και το μαγιάτικο, καθώς και υπερπόντιες κοινοπραξίες που περιλαμβάνουν καλλιέργεια γαρίδας και αλιεία γαρίδας με τράτες.

Με βάση τις μονάδες παραγωγής μας στην Αλάσκα, εργαζόμαστε για την εξασφάλιση και την επεξεργασία αλιευμάτων από όλη τη Βόρεια Αμερική (όπως Alaska pollock, μπακαλιάρο Ειρηνικού, σολομό/πέστροφα, καβούρι, αστακό, κλπ) και πουλάμε τα προϊόντα μας παγκοσμίως (προς τις αγορές της Β. Αμερικής, της Ευρώπης και της Ιαπωνίας).