Η Nutria ιδρύθηκε το 1994 ως συνέχεια μιας μικρότερης εταιρείας.

Οι πρωτογενείς εγκαταστάσεις αποτελούνταν από ένα ελαιοτριβείο που συνέτριβε την τοπική εσοδεία σε ελιές, μια μικρή μονάδα εμφιάλωσης και ένα συγκρότημα σιλό για αποθήκευση σιτηρών. Από την αρχή της λειτουργίας της, η δραστηριότητα της Nutria επικεντρώθηκε κυρίως στις εξαγωγές και αυτή η τάση συνεχίστηκε για μια δεκαετία.

Το 1997 η εταιρεία ιδρύει συγκρότημα σιλό αποθήκευσης σιτηρών στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας.

Το 2005, ως αποτέλεσμα μιας σειράς επενδύσεων, η Nutria διευρύνει την παραγωγή της κατασκευάζοντας μια σύγχρονη μονάδα συσκευασίας και μια αποθήκη τελικών προϊόντων, συνολικής επιφάνειας 5.000 τ.μ. Το 2006, η Nutria ξεκινά την κατασκευή της μονάδας διύλισης ελαιόλαδου για τον εξευγενισμό ελαιόλαδου, πυρηνέλαιου και σπορέλαιων. Παράλληλα, πραγματοποιείται η κατασκευή συγκροτήματος δεξαμενών για την αποθήκευση των πρωτογενών υλικών που πρόκειται να υποβληθούν σε επεξεργασία ή εμφιάλωση.

Με την ολοκλήρωση των παραπάνω επενδύσεων, το 2009, ξεκινά τη δραστηριότητά του το Τμήμα Πωλήσεων της Nutria, αφιερωμένο στην εγχώρια αγορά.

Το 2012 η Nutria ξεκινά τη φύτευση ελαιώνα ελαιόδεντρων ποικιλίας «Κορωνέικη» έκτασης περίπου 10 στρεμμάτων. Μέσω αυτού του έργου, η Nutria στοχεύει να πειραματιστεί στη βελτιστοποίηση των τεχνικών καλλιέργειας, των τεχνικών συλλογής και της σχέσης τους με την ποιότητα του ελαιόλαδου.

Σήμερα, η Nutria μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια σύγχρονη, κάθετα ολοκληρωμένη μονάδα με εδραιωμένη θέση τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στο εξωτερικό. Τα προϊόντα της Nutria εξάγονται σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο, όπως η Γερμανία, η Γαλλία, το Βέλγιο, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Βραζιλία, η Ρωσία, η Κίνα, η Κορέα, η Αυστραλία και η Ιαπωνία. Όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό, η Nutria απασχολεί 70 άτομα.

ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΜΑΣ

Αγοράζουμε αποκλειστικά ελληνικό ελαιόλαδο από προμηθευτές σε όλη την Ελλάδα & διασφαλίζουμε την ποιότητα κάθε προϊόντος μας!

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ

Να υποστηρίξει και να προωθήσει το ελληνικό ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

ΓΙΑΤΙ NUTRIA;

Πάνω από 25 χρόνια εξειδίκευση στην «τέχνη» του ελαιολάδου